Hvis du er syg, eller af anden grund ikke kommer i skole, skal du give din lærer besked. Du skal ringe mellem kl. 07.55 og kl. 8.00 om morgenen. I forbindelse med fravær, er det vigtigt du angiver fraværsårsagen, da du ellers vil kunne blive trukket i ydelse. Dette gælder ligeledes, hvis du kommer for sent og/el. forlader skolen i utide. Ved længerevarende sygdom eller gentagne sygemeldinger, kan du blive bedt om at medbringe en lægeerklæring fra din læge. Såfremt du ikke har sygemeldt dig, eller har en anden gyldig og aftalt grund til at du ikke er mødt i skole, vil du blive trukket i din skoleydelse. Gyldige grunde til fravær er fx sygdom, lægebesøg, behandlingsaftaler eller lignende. Alle andre aftaler må du lægge efter du har fri fra skole.
Infopakke henvendt til unge, pårørende og kommunale ungeindsats (KUI):
IT: I uddannelsen bruger vi internet, mail, foto og mobiltelefoner hensynsfuldt og med respekt for hinanden.
Alle elever har adgang til skolens IT-netværk og får en personlig kode hertil samt til skolens forskellige IT-platforme. Du skal i dagligdagen medbringe din egen bærbare PC. Der kan, i særlige tilfælde lånes en PC på skolen og i skoletiden.
Regler for digital adfærd: Hvis du vil bruge lyd- eller billedoptagelser, herunder deling af billeder og videoer af andre personer, kræver det deres tydelige tilladelse. Det er kun tilladt at bruge elektroniske og sociale medier på lovlig vis. Vi skal udvise respekt for hinanden, og kun med ejerens tilladelse bruge andres elektroniske medier fx computere, telefoner, IPads mv.
Vores 5 samværsprincipper er at på FGU Sydøstjylland:
Ordensregler:
Skolens ansatte og elever tager i fællesskab ansvar for læring, skolens udvikling, fællesskab og miljø. Alle former for trusler om vold, vold, tyveri og mobning accepteres ikke, og kan medføre øjeblikkelig bortvisning og eventuel politianmeldelse.
Ungdomskort: Som FGU-elev har du mulighed for at købe et Ungdomskort. Dette giver dig stor rabat på offentlig transport mellem din skole og din bopæl.
Fordele ved Ungdomskort:
Du kan læse mere om Ungdomskoret og bestille der her Ungdomskort i Midttrafik.
Digitalt studiekort: Et studiekort giver dig adgang til rabatter i en lang række butikker og på museer og restauranter
Du kan læse om det digitale studiekort her.
Vi spiser sammen på skolen til morgenmad og frokost. Deltagelse ved måltiderne er en del af dine læringsaktiviteter på skolen. På vores adresser på i Horsens og i Skanderborg er der fuld kost som du betaler 20 kr. for om dagen. Dette betaler du over skoleydelsen. Tilkøb af frokost er dog frivillig, men du skal skriftlig framelde dig ordningen. Dette gøres ved henvendelse i administrationen.
Prøver: På FGU er der tre forskellige prøveformer; en portfolioprøve (hvor du bruger de ting du har produceret i undervisningen), praktisk prøve på én arbejdsdag og praktisk prøve over flere arbejdsdage.
Se korte videoer her: Prøveformer
Klagevejledning: Ifølge eksamensbekendtgørelsens kap. 10 kan en eksaminand indgive en klage over en prøve.
Klagen skal være:
Klagen kan omhandle:
Klagesagen behandles af den prøveansvarlige efter ministeriets klagevejledning.
Rygning: FGU Sydøstjylland er i lighed med alle andre ungdomsuddannelser underlagt et lovkrav om røgfri skoletid. Det betyder at du som lærer og elev ikke må ryge i den tid du får løn for at være her.
Rusmidler: FGU Sydøstjylland insisterer på at alle elever kan opleve et miljø fri for rusmidler. Derfor er det ikke på FGU Sydøstjylland tilladt at være under påvirkning af narkotiske stoffer og/eller alkohol.
Overtrædelse medfører indkaldelse til samtale og kan medføre øjeblikkelig bortvisning og eventuel politianmeldelse.
Mødetid: FGU er en fuldtidsuddannelse på 37 timer ugentlig. Du har 30 timers undervisning på værksted eller hold. De resterende 7 timer bruger du til at lave opgaver, forberede dig på næste dags undervisning. Den normale mødetid er fra kl. 8.00 til 14.00 hver dag. Der kan være andre mødetider i forbindelse med ture, ekskursioner, messer og lignende. Du må, inden for normal undervisningstid, kun forlade skolens matrikel efter aftale med din lærer.
Ferier og fridage: Når du starter på skolen, får du udleveret en ferie/fridags plan for et skoleår. Når skolen har lukket og ikke tilbyder dig alternativ undervisning, vil du modtage din skoleydelse som sædvanligt. Skulle du have behov for at holde fri ud over det, skal du aftale det med din kontaktlærer, og du vil ikke modtage skoleydelse for den periode, du holder fri.